KLik-klik

Pages

Tuesday, November 9, 2010

Newbie


Hye semua....aku newbie lg ni...Baru nk berjinak-jinak ngn dunia blog nih...act b4 nih penah de blog...tp cam xhappening je cam org lain pny..so aku mkn lama makin malas nk post entry....kadang2 rasa cm xde bakat nk menulis pjg lebar cam korang2 yg da ade blog...so, malamni tah kenape tb2 hati aku ni dok paksa2 aku srh create jgk blog...So,aku dgn perasaan yg bercampur baur,buatla jgk...Orang kata kite nih kadang2 kene ikut kata hati jgk..btul x???ke aku je yg pikir cmtu??

Tapi aku ni suke bc blog org..kadang2 spi tergelak2 aku baca..Mak aku dok kt sebelah pon naik pelik..'apekehel nye ngn anak dara aku nih'..Tergelak2 tersengih2...cam ape je....Agaknye tu la yg mak aku dok kta kt dlm hati die kot...ngeh2...pandai2 je aku ni kan..Sebenarnye aku impressed la bila tengok blog korg2 ni...Penuh dgn imaginasi..Sampai Buat aku terpikir2, apsal la aku ni xde bakat cam korg ek???Adeiii...jeles..jeles....Tapi aku nk cuba jgkla....Walaupon x begitu berbakat, ape salahnye mencuba kan..At least dapatla jgk aku ilmu tambahan dari mana2...

Kadang2 ilmu tu datang tanpa kita sedari..betul x??Tapi kena explore jgkla kan..xknla tetiba je tgh tidur,ilmu datang dlm mimpi..wah..da mcm tok nujumla plak...dapat Ilmu melalui mimpi...Sebab aku sendiri slalu je dapat ilmu ms tengah explore sesuatu...contohnye,masa mula2 aku kenal komputer..nk pegang keyboard pon bkn main takut..bkn pe,bnde alahni kan brg elektronik...bnde2 cmni kan sensitif..silap tekan karang,tetiba meletup..xpasal2 plak aku wat gempak...ahahahaaha^_~...

Teringat zaman2 aku study dulu...Nak menaip pon ala2 slow gitu..Jarang dapat pegang komputer..Tapi ms kne wat asignmentla slalunye aku dpt ilmu secara xsengaja...ehehhee..tetengah type laju(konon2 nk nmpk pro),tiba2 tertekan key 'Page up' or etc. Pastu pnjgla muncung("Oooo.....") aku sbb da tau ape function bnde tu..hak3...klu x,spi ke suda tkt nk tekan key pelik2 nih..,ngee~

G pon ms sekolah dulu,aku dpt aliran Pertanian...mmg kne pegang cangkul jela..wat batas cantik2,then tanam kangkung ngn jagung..pastu p jual ramai2..best woo....duit masuk poket masing2..pengalaman yg plg best walaupon kt umh aku sdri,xde nye mak aku srh meyangkul tanah wat batas...ngeh3...N

Sekian .............


!st entry aku...uhuhuh..da mcm karangan plak aku tengok.....^_^
Cik Lyn-newbie

2 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

welcome..welcome back to blogging area.. hihihi

Cik Lyn said...

ehehehe...tq akk....pasni rjn2 singgah blog ina k...nt nk tny sesuatu kt akk psl nuffnag tu...