Posts

Showing posts from March, 2011

Cool School Breaks Special @ PJK

Image
Salam Blogger.......Wee~Busynye Cik Lyn ni...Baru-baru ni Cik Lyn terlibat dengan program Netbook Distribution kat kawasan Tg.Malim. Penatnye la...Tapi tak banyak pon..eh, tajuk lain..Cerita pasal bende lain plak..ehehehe...CErita ni sebenarnye patut keluar awal sikit..Tapi aku penat sangat, sampai malas nak menulis entry..So,aku masukkan jugak untuk tatapan rakan2 blogger..Wee~





Sempena cuti sekolah yang lepas, ofis Cik Lyn de wat program khas untuk adik-adik. Saje je sebenarnye, wat program ni..Takdela cuti sekolah adik-adik ni terbuang begitu sahaja..betul x??Program kali ni bukan sekadar permainan tetapi kami adakan beberapa buah bengkel yang sesuai untuk adik-adik ni teroka. Antaranya Bengkel Photoscape, Bengkel Blogger dan yang paling mencabar Bengkel Digital Story Telling (DST). Yang bestnye adik-adik kat Felda Besout 4 ni memang happening gilerrla...Semua semangat nak join aktiviti ni..Mane taknye hadiah yang pihak kami sediakan boleh dikatakan menarik untuk adik-adik ni dapatk…

'Giveaway : SSC Lucky Follower Mac 2011 =)'

Image
SALAM READERS,
CIK LYN NAK JOIN GA DARI SSC NI... MANELA TAU KOT-KOT BERTUAH KE KAN??HIK3....

SO, siapa-siapa yang berminat nak join boleh check syarat-syarat penyertaan kat  SINI
GA ni akan berlangsung 3 hari je tau!!! BERMULA DARI 19 MAC 2011 - 21 MAC 2011(10 MALAM)... So ape tunggu lagi..Jom cepat join ramai-ramai.. Hadiah menarik menanti seorang LUCKY FOLLOWER...

u all boleh check hadiah kat SINI
PS: SAYA NAK SHAWL CANTIK NI....HEHEEHE

PeLik Tapi Benar

Image
Assalammualaikum readers,



Hari ni nak share sket kejadian pelik tapi benar yang berlaku di Pantai Mexico..Kejadian ape ye??jom tengok ni...


Para nelayan mengaitkan fenomena ini dengan kejadian Tsunami dan gempa bumi yang berlaku di Jepun . Para pengkaji pula tidak dapat memastikan apa yang sebenarnya berlaku.  Menurut Rich Briggs,Ahli  Geologi US, "tsunami mampu menukar arus lautan, tapi agak sukar untuk mengaitkan kejadian ini dengan tsunami yang berlaku di Jepun"..(sumber dari Dailymail)
Tapi bila difikir-fikirkan, ade kemungkinan jugak berlaku pergerakan bumi di bawah laut sana..Kita yang kat luar ni, mana nak tau apa yang tengah berlaku di bawah sana kan??. Mungkinkah ikan-ikan ini sedang memberi amaran kepada penduduk dunia tentang apa yang bakal berlaku seterusnya??Wallahualam...

Gempa Bumi di Jepun????

Image
Assalammualaikum semua..wahh..lamanye rasa tak update blog ni..Isk..isk..Busy kerja.Sekarangni, balik kerja je, lepas mandi, solat , makan, aku memang tak de nak mengadap laptop da.Lepak depan TV konon-konon nak layan TV la kan. Last-last aku layan mimpi je. Hehehe. Penat. Banyak je benda nak cerita, tapi semuanya dalam mimpi jela. Nak menaip punyela malas. Entry kali ni, seperti title yang korang tengok tu la. nak update pasal kisah yang menggemparkan dunia ini.(Bukan Tsunami kat Malaysia nih ye...)



Sungguh tak disangka. Hal ni mengingatkan aku tragedi December 2004. Korang tau tak tarikh ape tu??Ha..Kejadian Tsunami yang melanda Malaysia. Ni memang serius menggemparkan seluruh penduduk Malaysia. Alhamdulillah, aku masih bernyawa sehingga sekarang. Ape yang melanda penduduk Jepun kini, pastinya sama macam ape yang kita pernah lalui dahulu. Jom review acticle di bawah.


TOKYO: Gempa bumi paling kuat dalam tempoh 140 tahun dengan ukuran 8.9 pada skala Richter, melanda timur laut Jepun sem…

I wonder which of my friends would be the geek or the health fanatic but what I know is I need to log in to my FB to play #MiloFuzeJamPack. FUN!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!