KLik-klik

Pages

Monday, March 28, 2011

Cool School Breaks Special @ PJK

Salam Blogger.......Wee~Busynye Cik Lyn ni...Baru-baru ni Cik Lyn terlibat dengan program Netbook Distribution kat kawasan Tg.Malim. Penatnye la...Tapi tak banyak pon..eh, tajuk lain..Cerita pasal bende lain plak..ehehehe...CErita ni sebenarnye patut keluar awal sikit..Tapi aku penat sangat, sampai malas nak menulis entry..So,aku masukkan jugak untuk tatapan rakan2 blogger..Wee~





Sempena cuti sekolah yang lepas, ofis Cik Lyn de wat program khas untuk adik-adik. Saje je sebenarnye, wat program ni..Takdela cuti sekolah adik-adik ni terbuang begitu sahaja..betul x??Program kali ni bukan sekadar permainan tetapi kami adakan beberapa buah bengkel yang sesuai untuk adik-adik ni teroka. Antaranya Bengkel Photoscape, Bengkel Blogger dan yang paling mencabar Bengkel Digital Story Telling (DST). Yang bestnye adik-adik kat Felda Besout 4 ni memang happening gilerrla...Semua semangat nak join aktiviti ni..Mane taknye hadiah yang pihak kami sediakan boleh dikatakan menarik untuk adik-adik ni dapatkan. Okey.Tak nak cakap banyak dah..Jom tengok~





Bengkel Photoscape ~ creative adik2 ni edit picture

Sesi bengkel dengan adik2 + pemenang..


Bengkel Blogger + hadiah2 yang kami sediakan untuk adik2..



Done ~ wajah2 pemenang, yg ptg semua happy~
*Hope next punya aktiviti dapat sambutan yang menggalakkan mcm ni lagi..Pasti Kak Lyn & Kak Anis akan sediakan hadiah yg lagi best untuk korang...okey adik2!!!
MyEm0.Com

Saturday, March 19, 2011

'Giveaway : SSC Lucky Follower Mac 2011 =)'

SALAM READERS,

CIK LYN NAK JOIN GA DARI SSC NI...
MANELA TAU KOT-KOT BERTUAH KE KAN??HIK3....


SO, siapa-siapa yang berminat nak join boleh check syarat-syarat penyertaan kat 

GA ni akan berlangsung 3 hari je tau!!!
BERMULA DARI 19 MAC 2011 - 21 MAC 2011(10 MALAM)...
So ape tunggu lagi..Jom cepat join ramai-ramai..
Hadiah menarik menanti seorang LUCKY FOLLOWER...


u all boleh check hadiah kat SINI

PS: SAYA NAK SHAWL CANTIK NI....HEHEEHE
MyEm0.Com

Sunday, March 13, 2011

PeLik Tapi Benar

Assalammualaikum readers,



Hari ni nak share sket kejadian pelik tapi benar yang berlaku di Pantai Mexico..Kejadian ape ye??jom tengok ni...

Ikan jenis sardin, makerel dan ikan bilis berkumpul setempat

Penduduk beramai-ramai menyaksikan beribu-ribu ikan yang berkumpul
Ada pulak yang ambik kesempatan..Terus sauk ikan kat situ jugak~isk..isk..isk..
Para nelayan mengaitkan fenomena ini dengan kejadian Tsunami dan gempa bumi yang berlaku di Jepun . Para pengkaji pula tidak dapat memastikan apa yang sebenarnya berlaku.  Menurut Rich Briggs,Ahli  Geologi US, "tsunami mampu menukar arus lautan, tapi agak sukar untuk mengaitkan kejadian ini dengan tsunami yang berlaku di Jepun"..(sumber dari Dailymail)

Tapi bila difikir-fikirkan, ade kemungkinan jugak berlaku pergerakan bumi di bawah laut sana..Kita yang kat luar ni, mana nak tau apa yang tengah berlaku di bawah sana kan??. Mungkinkah ikan-ikan ini sedang memberi amaran kepada penduduk dunia tentang apa yang bakal berlaku seterusnya??Wallahualam...


MyEm0.Com

Saturday, March 12, 2011

Gempa Bumi di Jepun????


Assalammualaikum semua..wahh..lamanye rasa tak update blog ni..Isk..isk..Busy kerja.Sekarangni, balik kerja je, lepas mandi, solat , makan, aku memang tak de nak mengadap laptop da.Lepak depan TV konon-konon nak layan TV la kan. Last-last aku layan mimpi je. Hehehe. Penat. Banyak je benda nak cerita, tapi semuanya dalam mimpi jela. Nak menaip punyela malas. Entry kali ni, seperti title yang korang tengok tu la. nak update pasal kisah yang menggemparkan dunia ini.(Bukan Tsunami kat Malaysia nih ye...)



Sungguh tak disangka. Hal ni mengingatkan aku tragedi December 2004. Korang tau tak tarikh ape tu??Ha..Kejadian Tsunami yang melanda Malaysia. Ni memang serius menggemparkan seluruh penduduk Malaysia. Alhamdulillah, aku masih bernyawa sehingga sekarang. Ape yang melanda penduduk Jepun kini, pastinya sama macam ape yang kita pernah lalui dahulu. Jom review acticle di bawah.


TOKYO: Gempa bumi paling kuat dalam tempoh 140 tahun dengan ukuran 8.9 pada skala Richter, melanda timur laut Jepun semalam, mencetuskan gelombang tsunami sehingga setinggi 10 meter dan menyebabkan lebih 1,000 orang terbunuh.


Agensi berita Kyodo melaporkan, gempa bumi menyebabkan kerosakan besar kawasan di utara Jepun, manakala gelombang tsunami memusnahkan hampir apa saja di laluannya termasuk ladang pertanian, bangunan, rumah, kapal, kenderaan dan menyebabkan kebakaran.

Gempa menyebabkan banyak kecederaan, kebakaran dan gelombang besar memaksa beribu-ribu penduduk melarikan diri ke kawasan lebih tinggi untuk menyelamatkan diri,” lapor Kyodo.

Stesen televisyen NHK menyiarkan imej gelombang tsunami menghanyutkan sisa bangunan, kenderaan di kawasan pantai Sendai yang mempunyai sejuta penduduk manakala kapal yang biasanya berada di pantai, dilihat terdampar di pelabuhan.(petikan dari Berita Harian)


Apepon ini semua peringatan daripada Allah. Semoga kita semua dapat mengambil iktibar dari segala kejadian yang berlaku. Aku mendoakan kesejahteraan para pelajar Malaysia dan seluruh penduduk Jepun. Semoga segalanya akan berakhir. Aminn...