Posts

Showing posts from 2011

Ahlan Wa Sahlan Syahru Ramadhan~

Image
P/s: Esok jangan lupa bangun sahur + solat subuh sekali ye..=P

Why God Made Teachers ~

Image
(By Kevin William Huff)
When God created teachers,
He gave us special friends
To help us understand His world
And truly comprehend
The beauty and the wonder
Of everything we see,
And become a better person
With each discovery. 

When God created teachers,
He gave us special guides
To show us ways in which to grow
So we can all decide
How to live and how to do
What's right instead of wrong,
To lead us so that we can lead
And learn how to be strong. 
Why God created teachers,
In His wisdom and His grace,
Was to help us learn to make our world
A better, wiser place. 
TQ TEACHERS AROUND D WORLD......... SPECIAL THANKS TO ALL MY TEACHERS AT TABIKA KEMAS, SKSB, SEK.AGAMA RAKYAT BESOUT2, SMKFB, KTT, UPM & etc..

Yaya Azura 1st Giveaway

Image
Assalammualaikum bloggers n frends...hee~
Wah..happy je mood Cik Lyn hari ni kan??nape..ek??
Mane tak happy..Mood bercuti da sampai...heee~tak saba - tak saba...ngee~
Okey...Jom terus ke tujuan utama entry Cik Lyn...
Sebenarnye da 2,3 hari jgk tengok GA dari Yaya Azura ni..Tapi ke'busy'an di ofis buatkan Cik Lyn tak sempat nak join...(busy lerr sgt..wink..wink..^_~)
Tapi alhamdulillah..hari ni dapat jugak buat entry untuk GA Yaya Azura...

Okey..Sape2 yang berminat nak join..jangan segan silu ye...lawat je terus blog Yaya Azura ni...
Syarat penyertaan sangatla simple n sempoi...hee~...
Nak tau lebih lanjut..Klik saje banner kt bawah ni....

Jangan tunggu lama-lama k.. Hadiah menarik menanti...^_^ Cik Lyn nak tag 1.Puan Bunga 2.Ermer 3.Cik Ana Done =))

Jom Join Bloglist Cik Scha!!!

Image
ASSALAMMUALAIKUM SEMUA,...
Pagi-pagi blogwalking kat page KK aka Hafeez, Cik Lyn ternampak post entry pasal Boglist ni...Very d simple die pny syarat penyertaan..Kire rugi la kalau korang tak join...ehehheehe....

1st Letak Banner cam kt bawah ni...
2nd Wajib ade sentence nie.. " Saya Bertuah Jadi Followers Cik Scha "... 3rd Post  la entry korang tu...
4rd Post LINK entry korang kat page Scha ni...(simple kan???) " Saya Bertuah Jadi Followers Cik Scha"
TARIKH TUTUP :  17 April 2011 (11:59:59 MALAM)(join cepat-cepat k).. Nak tau lebih lanjut, klik saje pada banner di atas tu ye....
Done =P

JOM JOIN BLOGLIST KK!!

Image
aSSALAMMUALAIKUm....w.b.t All,

Tengah BW tiba2 ternampak contest ni...so Cik Lyn pon joinla..hee~
Jom JOIN ramai-ramai~(boley rapatkan sillaturrahim)
Lagipon sempoi je die punye cara...

1.Hanya perlu buat entry bertajuk "jom join bloglist kk"
2. pastu amek header bloglist ni.

3.Then korang komen la sket ape yg patut c KK ni buat utk majukan blog die...(ni xde paksaan ye, xnk komen pon xpe)
4.Follow la blog die skali(sng sket nk update)...
Simple kan??

Nak info lanjut just klik je kat picture di bawah~
 Cik Lyn pon newbie lagi ni..Tapi ape salahnye bagi pendapat kan??
1.Sekali-sekala perlu tukar theme untuk elakkan readers boring dengan theme yang sama.
2. Maybe perlu tambah color lain sket, biar nampak lbh segar..Hitam putih also nice tp macam too simple~ 3. Freetime silalah BW (utk hit traffic n tmbh follower) 4.Rajin2la update blog..Jangan biarkan terlalu lama.. 5.Komen dari blogger lain,sila jgn abaikan..Respon la w'pon sekadar "TQ", ;) or "ehehehe"...

Done...


Ci…

Cool School Breaks Special @ PJK

Image
Salam Blogger.......Wee~Busynye Cik Lyn ni...Baru-baru ni Cik Lyn terlibat dengan program Netbook Distribution kat kawasan Tg.Malim. Penatnye la...Tapi tak banyak pon..eh, tajuk lain..Cerita pasal bende lain plak..ehehehe...CErita ni sebenarnye patut keluar awal sikit..Tapi aku penat sangat, sampai malas nak menulis entry..So,aku masukkan jugak untuk tatapan rakan2 blogger..Wee~





Sempena cuti sekolah yang lepas, ofis Cik Lyn de wat program khas untuk adik-adik. Saje je sebenarnye, wat program ni..Takdela cuti sekolah adik-adik ni terbuang begitu sahaja..betul x??Program kali ni bukan sekadar permainan tetapi kami adakan beberapa buah bengkel yang sesuai untuk adik-adik ni teroka. Antaranya Bengkel Photoscape, Bengkel Blogger dan yang paling mencabar Bengkel Digital Story Telling (DST). Yang bestnye adik-adik kat Felda Besout 4 ni memang happening gilerrla...Semua semangat nak join aktiviti ni..Mane taknye hadiah yang pihak kami sediakan boleh dikatakan menarik untuk adik-adik ni dapatk…

'Giveaway : SSC Lucky Follower Mac 2011 =)'

Image
SALAM READERS,
CIK LYN NAK JOIN GA DARI SSC NI... MANELA TAU KOT-KOT BERTUAH KE KAN??HIK3....

SO, siapa-siapa yang berminat nak join boleh check syarat-syarat penyertaan kat  SINI
GA ni akan berlangsung 3 hari je tau!!! BERMULA DARI 19 MAC 2011 - 21 MAC 2011(10 MALAM)... So ape tunggu lagi..Jom cepat join ramai-ramai.. Hadiah menarik menanti seorang LUCKY FOLLOWER...

u all boleh check hadiah kat SINI
PS: SAYA NAK SHAWL CANTIK NI....HEHEEHE

PeLik Tapi Benar

Image
Assalammualaikum readers,



Hari ni nak share sket kejadian pelik tapi benar yang berlaku di Pantai Mexico..Kejadian ape ye??jom tengok ni...


Para nelayan mengaitkan fenomena ini dengan kejadian Tsunami dan gempa bumi yang berlaku di Jepun . Para pengkaji pula tidak dapat memastikan apa yang sebenarnya berlaku.  Menurut Rich Briggs,Ahli  Geologi US, "tsunami mampu menukar arus lautan, tapi agak sukar untuk mengaitkan kejadian ini dengan tsunami yang berlaku di Jepun"..(sumber dari Dailymail)
Tapi bila difikir-fikirkan, ade kemungkinan jugak berlaku pergerakan bumi di bawah laut sana..Kita yang kat luar ni, mana nak tau apa yang tengah berlaku di bawah sana kan??. Mungkinkah ikan-ikan ini sedang memberi amaran kepada penduduk dunia tentang apa yang bakal berlaku seterusnya??Wallahualam...

Gempa Bumi di Jepun????

Image
Assalammualaikum semua..wahh..lamanye rasa tak update blog ni..Isk..isk..Busy kerja.Sekarangni, balik kerja je, lepas mandi, solat , makan, aku memang tak de nak mengadap laptop da.Lepak depan TV konon-konon nak layan TV la kan. Last-last aku layan mimpi je. Hehehe. Penat. Banyak je benda nak cerita, tapi semuanya dalam mimpi jela. Nak menaip punyela malas. Entry kali ni, seperti title yang korang tengok tu la. nak update pasal kisah yang menggemparkan dunia ini.(Bukan Tsunami kat Malaysia nih ye...)



Sungguh tak disangka. Hal ni mengingatkan aku tragedi December 2004. Korang tau tak tarikh ape tu??Ha..Kejadian Tsunami yang melanda Malaysia. Ni memang serius menggemparkan seluruh penduduk Malaysia. Alhamdulillah, aku masih bernyawa sehingga sekarang. Ape yang melanda penduduk Jepun kini, pastinya sama macam ape yang kita pernah lalui dahulu. Jom review acticle di bawah.


TOKYO: Gempa bumi paling kuat dalam tempoh 140 tahun dengan ukuran 8.9 pada skala Richter, melanda timur laut Jepun sem…

I wonder which of my friends would be the geek or the health fanatic but what I know is I need to log in to my FB to play #MiloFuzeJamPack. FUN!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

"Jom join Bloglist Pak Cek Biola.."

Image
Assalamulaikum semua.............

Memandangkan aku da di tag oleh Cik ANA untuk join bloglist ni....
So, aku pon nak ajak korang sume join contest ni jugak....
Ape salahnye mencuba kan??
Walaupon Blog aku ni tak la gempak cam blog-blog orang lain....

sO, Cik Lyn rasa nak join KATEGORI "BLOGKU CHILL" la Pak Cek Biola....

Ape tunggu lagi korang...tak susah pon nak join contest ni...
Jom join ramai-ramai...Sape-sape yang berminat nak join boley check kat Blog Pak Cek Biola!!!

Nak tag:
1.Miss Bunga
2.Cik Anis
3.ErmerNor

Done!!!!!

Kisah Pengemis Yahudi dan Rasulullah SAW

Image
As-salam readers....Semoga hari ini lebih baik dari semalam ye..Kalau ade yang tengah bersedih tu, or maybe sedang dilanda masalah, Cik Lyn doakan moga-moga segalanya akan dapat ditangani dengan baik. Ambil masa, tenangkan hati dan berdoa banyak-banyak. Mudah-mudahan Allah permudahkan perjalanan hidup kita semua ok..Ingat ye, jangan ambil jalan singkat. Life must go on..So, Chill ye everybody....senyum.....^_^.




Semalam Cik Lyn janji nak share pasal budi pekerti Rasulullah kan??okey jom kita hayati kisah ni...


Pengemis Yahudi dan Rasullullah SAW
Di sudut pasar Madinah ada seorang pengemis Yahudi buta yang setiap harinya selalu berkata kepada setiap orang yang mendekatinya,
“Wahai saudaraku, jangan dekati Muhammad, dia itu orang gila, dia itu  pembohong, dia itu tukang sihir, apabila kalian mendekatinya maka kalian akan dipengaruhinya”. Namun, setiap pagi Muhammad Rasulullah SAW mendatanginya dengan membawakan makanan, dan tanpa berucap sepatah kata pun Rasulullah SAW menyuapkan makanan ya…

Sambutan Maulidur Rasul

Image
15 Februari 2011 bersamaan dengan 12 RabiulAwal 1432 H. Salam MAULIDUR RASUL untuk semua....Tahukah anda apa itu MAulidur Rasul??Apakah tujuan sambutan Maulidur Rasul??Jom kita review serba sedikit tentang Maulidur Rasul ni...sambil tu enjoy ya with this selawat...

Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) iaitu hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad SAW. Kelahiran Nabi Pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal yang jatuh pada pada Isnin 12 RabiulAwal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah SWT. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.

Umat Islam di Malaysia akan menyambut hari sempena keputeraan Rasulullah SAW pada 12 Rabiulawal setiap tahun. Umat Islam di Malaysia akan mengadakan berbagai aktiviti dalam acara sambutan Maulidur Rasul. Kerajaan Malaysia mengisyhtiharkan 12 Rabiulawal setiap tahun adalah cuti umum. Diantara acara-acara dalam sambutan Maulidur Rasu…

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Submit your mug-shot and let us hunt YOU down! If convicted, you will be punished for a year of partying or get an iPhone 4 so the "police" could check on you! #axepolice

Tame that mane at #ivan&max for only RM88 for Color+Treatment+Wash+Blow(using Schwarzkopf products). Only at #MilkADeal .

CNY:Konsep Yin n Yang...........

Image
Salam everybody......cheer up........Hari ni bangun pagi rasa bersemangat sikit. Sebab tido semalam aku tampal detox kat kaki..So,tido lena la semalam..Takdela liat nak bangun pagi..Aktiviti hari ni, tengok tv..Aku tengok ape agaknye ek??Act hari ni kan Chinese New Year, so da tentula aku tengok rancangan yang ade kena mengena dengan Tahun Baru Cina..Aku layan 'Feng Shui'...Act walaupon Feng Shui ni adalah amalan kaum Cina, tapi aku rasa dia memang relate la dengan psikologi kita..

Korang penah dengar tak, pasal 'Yin n Yang'??Haa..Mesti penah dengar kan..Masa sekolah dulu2 pon sure ade blaja kan pasal Yin n Yang..Ianya berkonsepkan keseimbangan. Masyarakat Cina percaya jika mengamalkan konsep Yin n Yang ini, boleh beri tuah kepada kehidupan.

Contohnya, pemilihan warna yang sesuai dalam sudut kediaman atau pejabat. Jika kita relatekn dengan psikologi, warna memang memainkan peranan yang penting dalam mewujudkan mood-mood tertentu pada persekitaran kita. Dengan tona warn…

Rabbit oh Rabbit....

Image
Aiyakkkkk...Mataku yang sepet ini suda mau tutup ooo....Mengantuknye...Actually hari ni pon sangat liat nak bangun dari tido..Aishh...ape nak jadi ni Cik Lyn..Sebenarnya mood aku ni da masuk mood bercuti. Walaupun Tahun Baru Cina ni bukan untuk aku, tapi aku pon bersemangat jugak nak bercuti. Dengar radio sana sini da putar lagu CNY..waaaa...sonoknye rayer...tak saba plak nak tunggu Raya Puasa...
Malamni sume kaum Cina akan makan besar dengan family..Pastu esok dapat 'angpau' plak...Esh...Seronoknyee...Nak angpau jugak...ni yang jeles ni...Kat kampung aku ni takde plak yang berbangsa Cina. Kalau ade, boley jugak aku pi beraya...Ehehehehe....
By d way, CNY tahun ni bertemakan Arnab...What's so special about this Rabbit???Jom review sket....
Menurut zodiak Cina, antara sifat positif dimiliki individu yang dilahirkan pada Tahun Arnab ialah peka, bijaksana, berkelakuan baik, senang menerima tetamu, sopan, diplomatik dan berjiwa seni, manakala sifat negatifnya pula tidak tegas, su…

Attention! @Jipaban is here and it's ready to bring you endless promos up for grabs. There's CNY and Vday promo now. Take this opportunity to shop some goodies for your loved ones. It's worth it!

Get double the value with Chinese New Year Hot Tickets exclusive from Hotlink! #CNYhottickets

Wants to know a good diet, a balanced life? Most importantly, how healthy you are? Thanks to Nestle, take the profile test to improve your well-being. #NestleProfiler

ChurpChurp | Social Share » [BONUS WEDNESDAY!] How do you define 'healthy'? (Preview)